Još nekoliko savjeta samopomoci kada ne stignete doci do nas

Facial maskMaske za lice – čisti užitak
Nanošenje maski za lice je nužno kako bi se otvorile pore i očistila nečistoća u njima. Uz to, njihovo nanošenje je idealna prilika da se barem na pola sata posvetime sebi, opustimo i uživamo…Sjajna, hidratizirana i čista koža nije luksuz već zrcalo naše ljepote, bez obzira na spol, boju puti i godine. Make-up će lijepo pristajati jedino na pomno čišćenoj i održavanoj koži. No, ne zaboravite osmijeh molim!Zlatna pravila kod nanošenja maske za lice
1.Zaveži kosu u rep ili punđu ( dobro je staviti zaštitnu traku da ukloniš i zaštitiš svaki pramen kose).
2.Očisti lice (najbolje bi bilo napraviti blagi piling te napariti lice nad npr kamilicom).
3.Uvijek masku nanosi vršcima prstiju. Ne zaboravi vrat.
4.Nikad ne stavljaj masku na osjetljivo područje oko očiju i usta.
5.Pokušaj se opustiti dok držiš masku, radije ne hodaj već lezi. Najbolje vrijeme za držanje maske je dok si u kadi jer topla para ubrzava upijanje maske.
6.Drži masku na licu onoliko dugo koliko je preporučeno, ne dulje.
7.Sve kupovne maske sadrže upute te ih pokušaj slijediti.

Napravite masku kod kuće:

Najbolja maska

Najbolja maska za lice je med jer med pomaže pri otvaranju pora i njihovom čišćenju. Nakon što maska od meda odstoji na licu, ona se prvo treba isprati sa mlakom vodom a zatim hladnom koja će zatvoriti pore (koje moraju biti zatvorene nakon čišćenja).

Maska od krastavaca i jogurta

Napravite u blenderu pire od pola svježeg krastavca i 1 žlice jogurta. Nanesite jednakomjerno na lice te ostavite 10-15 min te isperite hladnom vodom. Odlična maska za osvježavanje, čišćenje i uklanjanje masnoće.

Maska od banane, meda i jogurta

Zgnječite bananu i pomiješajte je sa 1 žličicom meda i 2 žličice jogurta. Nanesite jednakomjerno na lice te ju ostavite do potpunog upijanja. Kad se maska osuši na licu, isperite s hladnom vodom. Izvrsno za hidrataciju i sjaj.

Maska od avokada

Zgnječite zreli avokado i nanesite na lice. Neka stoji dok se potpuno ne osuši. Isperite hladnom vodom. Odlično za hidrataciju, zaglađivanje i sjaj.

Maska od jabuke

Uzmite pola zrele jabuke te ju dobro zgnječite vilicom i dodajte 1 žličicu zobenih pahuljica te 1 žličicu meda. Nanesite na lice i ostavite dok se ne osuši. Isperite vodom. Ovo je odlična maska za sve tipove kože, posebno u jesen.